Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Cultuur

Cultuur in de kijker

HETGEVOLG - Madame Rosa - LAATSTE TICKETS

Zaterdag 25 januari 2020 | 20 u. | Centrum Ysara

Madame Rosa

Deze toneelbewerking van het boek La vie devant soi van Emile Ajar gaat over Rosa, een verouderde ex-prostituee van joodse afkomst die de concentratiekampen heeft overleefd en voor de kinderen zorgt van haar jongere ex-collega's. Aan het eind van haar leven zijn bijna alle kinderen de deur uit. Ze heeft alleen nog haar lieveling Momo, een Berbers weesjongetje dat graag zou weten wie zijn ouders zijn.

De gezondheid van Rosa gaat echter zienderogen achteruit. De rollen worden omgekeerd en Momo moet voor madame Rosa zorgen, die gaandeweg de controle over haar leven verliest.    De verfilming van La vie devant soi kende in 1977 een onwaarschijnlijk succes in Frankrijk. De film met Simone Signoret in de hoofdrol won een Oscar voor beste niet-Engelstalige film.    Stefan Perceval herwerkte de tekst van ajar in een theaterversie voor Chris Lomme, een van onze meest geprezen Vlaamse actrices, en de Hartenspelers van HETGEVOLG.  

klik hier voor tickets

Gedichtendag | donderdag 30 januari 2020

gedichtendag

Poëzie verrast en verwondert, een gedicht raakt het hart en geeft kleur aan de dag. Donderdag 30 januari is het Gedichtendag: verras collega’s, familie of vrienden met een gedicht, aan de ontbijttafel, op de koffieautomaat, onder je e-mailhandtekening, op een kaartje en natuurlijk op je Facebook, Twitter en Instagram. Deel jouw gedicht met #Gedichtendag op sociale media!

Laat je alvast inspireren door de gedichten van Astrid Haerens over Nieuwpoort: www.iedereendichter.be

Lady Linn, Klaas Tomme, Stijn Meuris & Gregory Frateur - Murderballads Extended

Zaterdag 1 februari 2020 | 20 u. | Centrum Ysara

Murderballads

De murdeballad vormt een muzikaal genre waarin de passionele moord bezingen wordt door Lady Linn, Klaas Tomme, Gregory Frateur (Dez Mona) en Stijn Meuris (Noordkaap, Monza, Meuris). True Crime vertaalt in muziek met songs die aan je ribben blijven plakken.  

Voor u geserveerd door een bijzondere muzikale bende met liefst een flinke scheut bloed en horror erbij. Freaks, minnaars, slechte verliezers, griezels, sociopaten en andere mensen die soms dodelijk uit de hoek durven komen, dartelen op de scène. De huis-, tuin- en keukenmoord wordt niettemin ook fel bezongen.  

We bieden een garantie op slachtoffers. Laat dat vooral geen domper zetten op de feestvreugde. Murderballads Extended wordt bloedmooi.   Murderballads was een doorslaand succes. Een feest op het podium en in de zaal. Er is zin om deze bloederige tocht nog eens over te doen. Met nieuw materiaal en een aantal nummers die erom schreeuwen om terug een plaatsje te krijgen op de playlist.

klik hier voor tickets

Cinema City & Donderdag Filmdag

film

Elke eerste donderdag wordt de City omgedoopt tot Cinema City.
Elke derde donderdag is Donderdag Filmdag in Centrum Ysara.

Een ticket kost 4 of 2 euro met de jeugdvoordeelpas.
Doe voordeel met de filmpas! 25 euro voor 10 films of entrees!

CITY - Donderdag 6 februari: Colette
CENTRUM YSARA - Donderdag 20 februari: Yesterday

Vlaamse Meesters in situ

Verlengd wegens succes! - Onze-Lieve-Vrouwekerk

het oordeel van Cambyses

Het kunstenparcours Vlaamse Meesters in Situ richt van 1 juni tot 30 september 2019 de schijnwerpers op meesterwerken die nog op hun oorspronkelijke plek te bewonderen zijn en specifiek voor die plaats werden gemaakt. Er doen 45 kerken, kloosters en historische gebouwen in heel Vlaanderen mee. De Onze-Lieve-Vrouwekerk in Nieuwpoort is er één van. Je ontdekt er in woord en beeld alle bijzonderheden over het meesterwerk Het oordeel van Cambyses van Vlaamse meester Vigor Boucquet.

Het Pelgrimsboek - Overmeesterd (stickerboek) met info over alle deelnemende locaties is te koop voor tien euro aan de balie in het Stadhuis. 

meer info

contact


Dienst Cultuur

Valkestraat 18 8620 Nieuwpoort
cultuur@nieuwpoort.be
058 79 50 00

Elke werkdag bereikbaar van
8u tot 12u en van 13u tot 17u

Vind ons leuk op Facebook:
>> Cultuur Beweegt
>> Centrum Ysara & City

Op zoek naar tickets voor
Centrum Ysara & de City?
www.cultuurnieuwpoort.be

Centrum Ysara & City