Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Home

Nieuws

22/10/19

Herfstvakantie in Nieuwpoort

Griezelen in Nieuwpoort … als je durft Onder de noemer ‘Halloweek’ organiseert Stad Nieuwpoort tijdens de herfstvakantie tal van halloweenactiviteiten voor jong en oud. Het volledige ‘Halloweek...

18/10/19

Containers voor groenafval

Op verschillende locaties in Nieuwpoort en de twee deelgemeenten worden groencontainers geplaatst. Hier kun je groenafval in beperkte hoeveelheden afgeven. Daarbij moet je steeds je identiteitskaa...

15/10/19

Zamel klein elektro in voor Rode Neuzen Dag

In samenwerking met het populaire tv-programma Make Belgium Great Again lanceert Recupel een ludieke inzamelactie in Vlaanderen.
Het programma roept iedereen op om deel te nemen aan ‘De G...

11/10/19

Workshop ‘Creatief met kralen’

Op woensdag 30 oktober 2019 kunnen kinderen van 14 u. tot 16 u. terecht in de bibliotheek voor een leuke workshop. Onder begeleiding van Anne Duthoy kan hun creativiteit botvieren. 
Ze ga...

In de kijker

Stad Nieuwpoort

Werken bij Stad Nieuwpoort

Wij zijn op zoek naar talent zoals jij!

Zitdag pensioenen

Zitdag pensioenen

Sociaal Huis 

Elke eerste dindsdag van de maand

Oesterbeurs

Oesterbeurs

Vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober 

Vismijn - Vanaf 11 u.

 
Halloweek

Halloweek

Dinsdag 29 tot en met donderdag 31 oktober

Gehoord en gezien

Openbare werken

Nieuwpoort Werkt

29/08/19

Vanaf september 2019 staan opnieuw heel wat wegenwerken op stapel in Nieuwpoort. De modernisering van de Albert I laan gaat een nieuwe fase in waarbij de kruispunten aan de Victorlaan en Louisweg worden vernieuwd. De wegen- en rioleringswerken in de Franslaan staan ook niet stil. Begin september starten we met het gedeelde tussen het Sint-Bernardusplein en de Vlaanderenstraat. Op hetzelfde moment vangt de herinrichting van de Pieter Dewartelaan aan.

Sportpas

Sportpassen te koop

08/10/19

Er zijn nog steeds sportpassen te koop waarmee je kunt proeven van tal van sporten. Om te genieten van het uitgebreid sportaanbod, koop je een kaart aan de balie van het stedelijk zwembad. Voor 20 sportbeurten betaal je 25 euro (incl. verzekering). 

 
Handhavingsweek

Nieuwpoort gaat strijd aan met zwerfvuil en sluikstorten

08/10/19

Tijdens de Handhavingsweek organiseerde Stad Nieuwpoort concrete acties om zwerfvuil en sluikstorten aan te pakken. Het stadsbestuur zette eerst in op dialoog en sensibilisering, daarna pas op boetes. Tegelijk werden inwoners met positief gedrag beloond. 

   
Fairtrade

Aandacht voor fairtradeproducten op de vrijdagmarkt

15/10/19

Om fairtradeproducten extra in de kijker te plaatsen, stond de fairtrade-trekkersgroep op vrijdag 11 oktober 2019 tussen 8 u. en 12 u. op de markt met een infostand. Fairtradeproducten zoals koffie, bananen en chocolade stonden centraal. 

 
Dag van de Garnaal

Geslaagde Dag van de Garnaal

15/10/19

In en rond de stedelijke Vismijn van Nieuwpoort stond afgelopen zaterdag de garnaal centraal. Een 1.000-tal bezoekers genoten er van de lekkere garnaalproevertjes. In totaal werd zo’n 110 kg verse Noordzeegarnalen opgegeten. Er waren ook verschillende workshops. Daarnaast werd een heuse garnaalpelwestrijd georganiseerd. Tot slot overhandigde Promovis vzw een cheque ter waarde van 7.000 euro aan de MUG-heli.